35-годишна селянка от Варненско е взела близо 120 хиляди лева

...
35-годишна селянка от Варненско е взела близо 120 хиляди лева
Коментари Харесай

Селянка ощипа със 120 бона наивници

35-годишна селянка от Варненско е взела близо 120 хиляди лв. от жертви на незаконната схема
Първоначалните дейности по случая стартирали преди дни в отдел  „ Икономическа полиция “ на пловдивската дирекция на Министерство на вътрешните работи, когато няколко поданици на региона разказали за незаконна скица на машинация по интернет.

В търсене на решения на разнообразни персонални въпроси благодарение на свръхестествени сили, пострадалите се свързали със страница в обществена мрежа с профилна фотография на известна маг в България.

На посочен телефон за връзка хората получавали съответните указания за авансово заплащане на услугите за повреждане на магия, гадаене и така нататък

След като превеждали парите през съответна платежна институция обаче, контактът с тях незабавно прекъсвал.

Впоследствие се оказало, че диалозите не били водени с гадателката, а фотографията й била сложена за илюзия.

След акуратен разбор на събраната информация и професионалната работа в къс период, чиновниците влезнали в дирите на жителка на варненско село, на 35 години.

Събрани са данни, че за последните шест месеца жертви на лъжливата й скица станали огромен брой хора от страната, от които общо взела близо 120 хиляди лв..

Най-малката сума, която й била изпращана е 250 лв., а най-голямата – 10 хиляди лв..

С полицейска заповед извършителката е арестувана за период до 24 часа. По случая е формирано досъдебно произвеждане в отдел „ Икономическа полиция “. Уведомена е Районна прокуратура – Пловдив.

Припомняме, че през последните години чиновници от ОДМВР – Пловдив разкриха няколко сходни измами, за което жителите са осведомени с оглед да демонстрират повече зоркост и да не се поддават на сходни заблуди.  Апелираме хората да не се доверяват на всевъзможни разгласи и да вършат парични преводи единствено когато имат нужната сигурност за получателя им.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР