348 е броя на ранените пешеходци в ученическа възраст между

...
348 е броя на ранените пешеходци в ученическа възраст между
Коментари Харесай

Варна е на второ място в страната по брой на пътните инциденти с ученици

348 е броя на ранените пешеходци в ученическа възраст сред 6 и 17 години за 2017-та година по данни на Министерство на Вътрешните работи.

Това значи, че всеки ден на пътя има потърпевш по един възпитаник от страната. Общият брой катастрофи с пешеходци в България възлиза на 1 847 или това са 26,8 % от всички пътнотранспортни катастрофи в страната с потърпевши, починали и ранени.

Статиката демонстрира, че за последните 5 години на пътя са станали близо 10 000 случая, като тези на пешеходни пътеки са към 20% от тях. Много от произшествията с пешеходци стават заради неприятна видимост, несъобразена скорост или изненадваща поява на платното от страна на пресичащите. (примерно зад паркирали автомобили). Затова е значимо пешеходците да пресичат единствено на пешеходни пътеки и указаните за това места.

Децата като участници в пътното придвижване са най-вече пешеходци.

Това постанова непрекъснатото образование и обяснение на разпоредбите за придвижване и ограниченията за сигурност изключително на децата в ученическа възраст. Пресичането би трябвало да е на безвредни места като пешеходни пътеки вид " зебра " (със светофари), подлези, пешеходни надлези и мостове, пешеходни острови в пътното платно, или на място надалеч от паркирани коли.

По-голям е броят на случаите в светлата част на деня – 5 085, до момента в който в полумрак и тъмната част те са 980. Най-много произшествия е имало в София – 913, следвана от Варна – 532, Пловдив – 511, Русе – 209 и Бургас – 206.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР