3400 деца са активните абонати, записани в електронната система за

...
3400 деца са активните абонати, записани в електронната система за
Коментари Харесай

130 варненчета до 3 години получават диетична храна

3400 деца са дейните клиенти, записани в електронната система за продажба на ваучери за храна на общинското дружество „ Комплекс за детско хранене “ към месец август.

С внедряването на системата при започване на месец юни броят на децата, ползващи услугата на детските кухни, се усили, регистрират от предприятието.

Комплексът подготвя храна за децата от 10-месечна до 3-годишна възраст, съгласно условията за рационално и диетично хранене в кърмаческа и ранна детска възраст. Храната се подготвя в кухненските блокове на 12 ясли, за децата посещаващи детски заведения и в три детски кухни, за малчугани, които не посещават детски заведения.

За интервала от 1 юни досега среднодневно през работните дни храна получават 2400 деца, а в събота и неделя - 1800. През същия интервал е приготвена храна и за деца със характерен режим на хранене, по четири авансово одобрени диетични менюта - общо за 130 малчугани.

Осигурява се общ режим на хранене в детските ясли среднодневно за 1100 деца и в яслените групи на детските градини, среднодневно за 380 деца. През летния интервал, не се следи спад в броя на децата в детските ясли и яслените групи на детските градини, ползващи услугата хранене, показват от Комплекса за детско хранене.

Служители от предприятието, в границите на работното време, са разполагаем, за въпроси, сигнали, продажба и други

Повече информация на адрес:
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР