"Санта Клаус тича е първият по рода си маратон, който

...
"Санта Клаус тича е първият по рода си маратон, който
Коментари Харесай

„Санта Клаус тича” стартира от НДК - първият маратон на тези, чието хоби е здраве чрез спорт


"Санта Клаус тича ” е първият по рода си маратон, който се организира в София и който стартира в ранния следобяд на първия ден от годината от пилоните на НДК. Десетина - петнайсет дядоколедовци или сантаклаусовци дружно със Снежанки и джуджета в новогодишни костюми от разнообразни възрасти се затичаха тъкмо в 14 ч. към пешеходната зона на бул. ”Витоша ”, с цел да покажат на софиянци устрема си към здраве посредством спорт, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Идеята е още от първия ден на годината, както ни тръгне, по този начин да ни върви ”, предсказва уредникът на самодейността Стефан Иванов, който е финансист, работил в "Сити банк".Тук през днешния ден е като съосновател на Activity Choices – новородена платформа, както той се изрази, за спорт, чиято задача е да възпламени повече хора да спортуват, да бъдат дейни и здрави. Където млади и по-възрастни да практикуват йога, пилатес, таекуондо и какво ли не още. Събитието има и благотворителен детайл. „ Всички цифрови пропуски, които могат да закупят участниците през днешния ден от уеб страницата на нашата платформа, отиват за подаяние за фондация BCause ”, сподели той. BCause е новото име на фондация “Помощ за благотворителността в България ” (ФПББ). Целта е средствата да се събират за спортни лечения за деца с физически и ментални увреждания. Стефан Иванов подсети, че при дейния спорт се отделя ендорфин – хормона на щастието.

Маратонът ще бъде в два тура: първият от НДК през бул. „ Витоша ” до края на пешеходната зона и назад, вторият – от НДК през Моста на влюбените, парка, чак до състезателен комплекс „ Спартак ” и назад.

Поканата за присъединяване е отправена през Facebook и 270 души са декларирали интерес към „ Санта Клаус тича ”, само че в първия ден на годината май сънливците са си останали в къщи.

Лара Иванова е ученичка, която тренира лека атлетика от дълго време. Тя мисли, че такива събития като „ Санта Клаус тича ” основават наслаждение за всички участници и е добър старт за Новата година.

Преди началото на маратона се появи и един впечатляващ Дядо Коледа – Росен Николов с доста лъскава бяла брада. Той ни заяви, че джуджета поддържат брадата му, пособия и Снежанка, само че сега била заета, по тази причина не е тук. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР