34-ото издание на Празници на изкуствата Аполония наград световноизвестният български

...
34-ото издание на Празници на изкуствата Аполония наград световноизвестният български
Коментари Харесай

Аполония награди художника Греди Асса

34-ото издание на Празници на изкуствата Аполония наград световноизвестният български художник-живописец Греди Асса. Той бе почетен с почетния приз " Аполония Токсофорос ".

С над 80 независими изложения в целия свят надареният създател е един от най-големите вдъхновители в българското модерно изкуство. Греди Асса е 20-ият почетен притежател на специфичния приз, който се връчва за извънреден принос в развиването на българската просвета и представянето й зад граница. По традиция премията бе връчена изпълнителният шеф на Фондация Аполония Маргарита Димитрова.

 Започва 34-тото издание на празниците на изкуствата
Започва 34-тото издание на празниците на изкуствата " Аполония "

Над 70 културни събития на 5 фестивални подиуми

Любимият фестивал на генерации българи Празници на изкуствата Аполония бе открит през вчерашния ден в Созопол с церемониален концерт на Младежка филхармония " София " с диригент Георги Патриков и солист надарения цигулар Кай Орлинов.

Тази година емблематичното културно събитие се организира от 31 август до 8 септември.

 Снимка 376049
Източник:

Тази година Аполония ще престави над 70 култури събития в границите на единствено 7 дни.

На сцената на Амфитеатъра в Созопол ще излязат реализатори като Белослава, Стенли, Jeremy?, Милица Гладнишка, Хилда Казасян и други.

Гвоздей в програмата ще бъде закриващият концерт на Фестивала на 8 септември, на който легендите от ФСБ ще отпразнуват своя 40-годишен празник на сцената.

Художествената изложба в Созопол ще се трансформира в сцена за изявата на най-новите произведения на редица български писатели като Георги Господинов с " Всички наши тела ", Иван Теофилов с " Гласът на тишината ", Михаил Вешим с " Оксиморон (Нечовешки роман) " и доста други.

 Снимка 376051
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР