"Оправи си леглото" за успех в животаЗнайте, че животът не

...
"Оправи си леглото" за успех в животаЗнайте, че животът не
Коментари Харесай

"Оправи си леглото" за успех в живота

"Оправи си леглото" за триумф в живота
„ Знайте, че животът не е почтен и постоянно ще се проваляте, само че в случай че поемете малко риск, положите изпитание в сложни времена, не приемате във вътрешността униженията, помагате на унилите и в никакъв случай, в никакъв случай не се отказвате - в случай че сторите всичко това, идващото потомство и поколенията след него ще живеят в свят, доста по-добър от този, в който живеем в този момент ”.

Цитатът е на адмирал Уилям Х. Макрейвън, чиято книга „ Оправи си леглото ” бе публично показана на български език довечера в София, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Малката-голяма книга, въодушевена от събралата десетки милиони гледания в YouTube тирада на адмирал Уилям Макрейвън във връзка завършването на студентите от Тексаския университет, е повсеместен справочник по ентусиазъм. В нея адмиралът от Военноморския флот на Съединени американски щати синтезира наученото по време на образованието си за Тюлен към Американските военноморски служби и го превежда на наличен за всеки от нас език.

Някои от уроците са да не се даваме на акулите, да намерим другар, който да ни оказва помощ в гребането, да съберем сили и да запеем, когато сме затънали в най-гъстата кал, да не се отхвърляме пред финала, да вдигнем глава, когато всичко наподобява изгубено. Всичко това е взето от действителни случки на бойното поле, на което в последна сметка постоянно наподобява и самият ни живот.

Умна, завладяваща и къса - книгата е джобно украшение по всекидневно оцеляване, бестселър на Ню Йорк Таймс.

„ Моят акцент като издател и като жена, и като майка, и като ангажирана жена в българското общество беше, че тези 10 глави, тези 10 точки, които са написани доста забавно, доста простичко, книгата се чете на един мирис, по-късно могат да се ползват в живота ”, сподели издателят Жана Иванова. Тя не скри, че доста ѝ се желае младите да я прочетат и техните родители да я прочетат. „ Защото децата ни са артикул на нашето образование, на нашето отношение към света, на нашето отношение към дисциплината, към превъзмогването на компликациите. А тази книга е тъкмо такава ”, уточни Жана Иванова. Тя съобщи, че адмирал Макрейвън прави един доста хубав мост и потребен по едно и също време сред неговата военна работа, военното му образование, това което работи и цивилния живот и първата му точка за триумф в живота е да си оправиш леглото.

Жана Иванова напомни, че речта на Уилям Х. Макрейвън е от 2014 година, а в Америка книгата излязла 2016 година /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР