"Няма по-голямо задължение от директен сблъсък с най-големия проблем, който

...
"Няма по-голямо задължение от директен сблъсък с най-големия проблем, който
Коментари Харесай

Никола Димитров: Ще защитавам Договора с цялото си сърце


"Няма по-голямо обвързване от пряк конфликт с най-големия проблем, който пречи на бъдещето от десетилетия. Това, което ни влече надолу като камък, вързан за държавността в бурните води на Балканите. Отговорността да се сътвори късмет, да се предложи на жителите избор, е по-важна от всевъзможни политически калкулации, даже в случай че това значи политическо всеотдайност. С препоръчаното решение се слага точка върху всички въпроси и провокации за идентичността. Македонци, македонски народ, македонски език. Осигурява се европейско бъдеще и сигурност от НАТО.

Дали Договорът е съвършен? По всяка възможност, не. Но дано не забравяме, че всяко сполучливо съглашение би трябвало да извърши най-важните ползи на двете страни. Правим ли всичко, което можем при тези условия? Извлякохме ли максимума, без да застрашаваме Договора? Абсолютно. И по тази причина ще го пазя с всичко, което съм и с цялото си сърце. Защо се втурнахме в това? За да можем да се погледнем в огледалото. Да си кажем, че направихме всичко, с цел да хванем влака за бъдещето, защитавайки идентичността и достолепието. За да спим умерено. С мирна съвест.

Благодаря на всички за безбройните послания с поддръжка, препоръки и рецензия през тези месеци. Прочетох ги, макар, че не постоянно отговарях. Човек е огромен, мощен и умен, толкоз, колкото са огромни, мощни и мъдри неговите приятели". Това написа в своя Facebook Никола Димитров. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР