34 късометражни филма от 17 държави в жанровете игрално, документално,

...
34 късометражни филма от 17 държави в жанровете игрално, документално,
Коментари Харесай

Във Варна започва международният фест за късометражно кино Карантината

34 късометражни кино лентата от 17 страни в жанровете игрално, писмено, пробно кино и анимация вземат участие в 8-ия Международен кинофестивал за късометражно кино " Карантината ", който стартира през днешния ден във Варна, напомня Moreto.net.

Той ще се организира в едноименното рибарско населено място в регион „ Аспарухово “ с вход свободен и ще продължи до 6 август.

Преди всяка от петте фестивални вечери ще има авторска музика онлайн - актуален авторски джаз, изпълнен от български музиканти. Голяма част от филмите ще бъдат излъчени за първи път във Варна и се явяват министър председатели за България. Ще бъдат показани филми от Чили, Виетнам, Израел, Иран, Австралия, Канада както и кинопродукции от обичайно мощно показаните страни Испания, Франция, Германия и Италия. В програмата има и 3 български кино лентата.

Едни от най-очакваните заглавия е трилогията на Наш Еджъртън „ Паяк “, „ Мечка “ и „ Акула “. Голяма част от филмите са били част от селекцията на влиятелни фестивали като Венеция, Берлинале, Торонто и Сънданс. Гостуващи музикални обединения са: Groove Lines Project, Основно ветрове, Two Men Orchestra & Vesela Morova, Ivel и Кускус.

Осигурен е безвъзмезден превоз до сцената на фестивала , като тръгването от Варна ще се реализира от Археологическия музей на ул. Антим I всеки фестивален ден от 18:30 до 20 часа, а връщането от рибарско населено място „ Карантината “ – от 22:30 до 23:30 часа. Всички филми са преведени с български надписи.

В изискванията на Covid-19 уредниците оповестяват, че са взели всички нужни ограничения за безвредното осъществяване на фестивала . Всички столове ще бъдат ситуирани на нужната отдалеченост един от различен, ще бъдат обезпечени дезинфектанти на основни места във фестивалната зона, ще се заобикалят скупчвания на огромни групи от хора.

Предвидени са и съпътстващи събития - акция по разчистване и запазване на околната среда:

На 4 август ще бъде открита галерия „ Parallel Universes ” от 17:00 часа в изложба „ Зона Нира арт “на София Хаджипапа и Деми Енглезеу от Кипър. На 5-ти август ще се състои креативна работилница по цианотипия – художествена процедура, която употребява избран тип фотографско възпроизвеждане.

На 7 август , 1 ден след формалното закриване, ще състои интердисциплинарна галерия на Мишел Куен от Хонг Конг, която пристигa за откриването в Градската художествена изложба „ Борис Георгиев “ от 18:00 часа.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР