34-годишният бивш германски национал и един от емблематичните защитници на

...
34-годишният бивш германски национал и един от емблематичните защитници на
Коментари Харесай

Защитник прекратява кариерата си след 17 години само в Борусия Дортмунд

34-годишният някогашен немски национал и един от емблематичните бранители на Борусия (Дортмунд) Марсел Шмелцер разгласи, че стопира с футбола след края на сегашния сезон. Това написа самият той в профила си в инстаграм.

"За страдание, травмите ме връщат обратно още веднъж и още веднъж в последните две години. В подтекста на тази тематика желая да благодаря на управлението на Дортмунд, които ми помогнаха да се възвръщам при тях. Не знам какво ще бъде оттук насетне, само че виждам към идващите провокации, написа още Шмелцер.

Шмелцер е от Магдебург, някогашната Германска демократична република, където стартира да играе в едноименния локален отбор. Той се мести в тима до 19 години на Борусия (Дортмунд) през 2005-а година. В идващите три години, до 2008-а година той играе за втория тим на жълто-черните. Оттогава досега той е неизменима част от първия отбор на Борусия, за който записва 367 мача във всички шампионати, 258 в Бундеслигата. Така в обща сметка той има 17 години за този клуб или цялата му професионална кариера е предходна с "жълто-черната " фланелка – нещо рядко срещано в актуалния професионален футбол в най-силните лиги.

С тима от Дортмунд той печели два пъти шампионската купа в Бундеслигата, два пъти Купата на Германия, а също по този начин изигра и 16 мача за националния тим на страната.

През предходната година той удължи контракта си за още една година, макар че на всички беше ясно какъв брой мъчно ще се върне на терена и ще покаже нормалното си високо равнище. Но от клуба желаеха да благодарят за лоялността на левия бранител и заплатиха всички разноски по лекуването и възобновяване му.

Последната му среща в Бундеслигата остава на 17-и юни 2020-а година против Майнц. Желанието на управлението беше той да направи прощално излизане на терена против Херта в събота, само че положението не му разрешава.

"Марсел не е упражнявал с тима в последните четири месеца заради разнообразни аргументи. И даже и да се усеща добре, ние преценихме, че е прекомерно рисковано. Но ще бъде на стадиона, и се надявам, че няма да е за финален път, изясни старши треньорът Марко Розе.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР