34-годишен полицай е настанен в болницата в Пазарджик с тежка

...
34-годишен полицай е настанен в болницата в Пазарджик с тежка
Коментари Харесай

Полицай от Пловдив с тежка черепно-мозъчна травма и опасност за живота след побой

34-годишен служител на реда е настанен в болничното заведение в Пазарджик с тежка черепно-мозъчна контузия и заплаха за живота след побой в пазарджишкото село Пищигово. Арестувани за побоя са двама братя, оповестиха от полицията в Пазарджик.

Инцидентът е станал към 22 часа в събота, а сигналът е подаден на незабавния телефон 112. На мястото неотложно били изпратени екипи на полицейското ръководство в Пазарджик. Те открили, че сред полицейския чиновник, който не бил на работа, и шумна компания, празнуваща в заведение, зародил скандал. Почерпените мъже нанесли нечовечен побой на служителя на реда – голям брой удари с ръце и крайници в главата. След побоя го оставили в безпомощно положение на улицата. Там го намерили хора от селото, които подали сигнала за побоя. Пострадалият е откаран с кола за спешна помощ в МБАЛ-Пазарджик, където по-късно било открито, че е чиновник на ОДМВР-Пловдив, посочи представителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов.

За следствие на случилото се в Пищигово са изпратени екипи на полицията в Пазарджик и на бранш " Специализирани полицейски сили " при регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив.

Пред Радио Пловдив шефът на болничното заведение в Пазарджик доктор Красимир Темнилов заяви, че положението на потърпевшия служител на реда е тежко и към този момент не могат да се вършат прогнози. Направени са му две интервенции на черепа и сега се изчаква и наблюдава дали и по какъв начин ще се възвърне.

Пациентът е под наблюдението на неврохирури и експерти от Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лекуване, добави доктор Темнилов.

По негово предписание ще бъдат привлечени консултанти, с които да се уточняват операциите с потърпевшия мъж през идващите дни.

Като обвинен за нанасянето на междинна телесна щета е притеглен единия от двамата задържани братя - на 33 години. Той е арестуван с прокурорско разпореждане за 72 часа, а след приключването им прокуратурата ще изиска от съда непрекъснато задържане под стража. За нанасяне на междинна телесна щета законът планува до 6 години отнемане от независимост. Назначени са експертизи по следствието, разпитани са и очевидци, заяви районният прокурор на Пазарджик Радослав Бакърджиев.

На мястото на престъплението е открит и автомобил с полицейска лампа и звукова сигнализация, като за това е формирано настрана следствие.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР