34-годишен американец се опита да изяде най-лютата чушка в света,

...
34-годишен американец се опита да изяде най-лютата чушка в света,
Коментари Харесай

Американец се опита да изяде най-лютата чушка в света и едва не умря

34-годишен американец се опита да изяде най-лютата чушка в света, с цел да влезе в Рекордите на Гинес, само че вместо това влезе в болница и едвам не се елементарни с живота си.

Лютата чушка е била от сорта Каролина Рийпър и съгласно скалата на Сковил е най-лютият вид чушки, които може да опитате. Лекари са предупреждавали неведнъж, че резултатът от потреблението ѝ може да е гибелен.

Но в случай че искаш да влезеш в Рекордите на Гинес, яденето на чушки от този вид ще то донесе търсената популярност.

На това се надявал и 34-годишният американец. Той взел участие в конкурс за консумация на люти чушки и с цел да впечатли журито, е решил да опитва и най-лютата чушка в света.

Минути по-късно почнал да повръща и да се превива от мощни гърчове. Оплакал се от мощни болки в главата и врата и незабавно бил приет в болница.

Прегледите посочили, че мъжът е потърпевш от мозъчна вазоконстрикция. Състоянието се показва във краткотрайно стесняване на кръвоносните съдове на главата.

Лекарите споделят, че за първи път се появява сходен резултат от потреблението на люти чушки. Такъв синдром се е появявал единствено при мощна мигрена и след приложимост на опиати.

След 5-седмично лекуване мъжът е почнал да се възвръща, а кръвоносните му съдове да възстановяват първичната си форма.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР