34 допълнителни места, в които ще се продават маршрутни карти, ще

...
34 допълнителни места, в които ще се
продават маршрутни карти, ще
Коментари Харесай

34 допълнителни места за продажба на маршрутни карти ще бъдат разкрити на основни ГКПП за началото на тол системата

34 спомагателни места, в които ще се продават маршрутни карти, ще бъдат разкрити по граничните пунктове, за да улеснят водачите на тежкотоварните превозни средства при стартирането на тол системата от 1 март 2020 година Това съобщи проф. Олег Асенов, член на УС на Агенция „ Пътна инфраструктура “ на среща с представители на задгранични медии. Ще бъде повишен потенциалът на най-натоварените пунктове като „ Капитан Андреево “, „ Калотина “ и „ Кулата “.

На всеки гранично контролно-пропускателен пункт ще има обучени хора, които приказват езика на съседната страна. Те ще информират шофьорите за новия метод на таксуване, ще им оказват помощ в закупуването на маршрутни карти и ще показват информация за текущите ограничавания на пътя, с цел да могат шофьорите да изберат най-подходящия маршрут.

Освен това на граничните пунктове ще има терминали за самообслужване на 7-те езика, с които работи системата (английски, немски, сръбски, турски, руски, румънски и гръцки). В тези зони ще има съветник от тол ръководството, който ще е разполагаем за въпроси.

Когато трафикът е натоварен, има готовност да се включи и мобилен пункт за продажба с две работни места, който да се пренасочва при нужда.

„ В първите месеци мобилните екипи на тол контрола ще бъдат по-скоро за подкрепа и консултация на водачите. Това не значи, че ще има гратисен период, тъй като камерите на рамките ще работят непрекъснато. Задачата ни е да създадем условия за събиране на пътните такси, а не да глобяваме “, сподели проф. Асенов.

При определяне на нарушаване, за транзитно преминаващите тежкотоварни превозни средства важат същите наказания, както и за останалите водачи. Те ще имат възможност да платят компенсаторна такса, а в случай че откажат, ще им бъде съставен акт за определяне на административно нарушение. Преди да изоставен страната, минималната глоба, която би трябвало да платят е така наречен оптимален тол. В противен случай, като последна мярка, регистрационните номера на тези превозни средства ще бъдат свалени.

Проф. Асенов посъветва водачите да преценят по кое време да задействат закупените маршрутни карти при положение на засилен трафик и опашки на граничните пунктове.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР