"Девойката" Груевски на чардаш при ОрбанНа чардаш при Орбан“ –

...
"Девойката" Груевски на чардаш при ОрбанНа чардаш при Орбан“ –
Коментари Харесай

"Девойката" Груевски на чардаш при Орбан

"Девойката" Груевски на чардаш при Орбан
„ На чардаш при Орбан “ – с такова заглавие гръмна корицата на новия брой на македонския седмичник „ Фокус “.

Със сигурност основният воин на фотографията, украсила корицата, надали би останал очарован от метода, по който наподобява!

Забавната илюстрация съставлява шаржов колаж на македонския експремиер Никола Груевски, изобразен като госпожица, облечена в унгарска национална носия с кошничка червени рози в ръка и надпис под нея – „ Бегълка “.

Подзаглавието на шеговитата хрумка на редакторите на „ Фокус “ гласи: „ На чардаш при Орбан “.

Както към този момент всеобщото медийно пространство тръби, Груевски чука на вратата на унгарския министър председател Виктор Орбан, молейки го за леговище от македонските управляващи. За тази цел македонският експремиер избяга скрито от своята страна.

Едва ли е инцидентно сравнението на двойката Орбан-Груевски с танцов тандем във вихъра на чардаш (унгарски национален танц – бел. прев.). Не е загадка, че сред двамата царят близки другарски връзки. Виктор Орбан е единственият задграничен политик, който пристигна персонално в Македония, с цел да се срещне с Груевски, откакто той предходната година остана без паспорт. Орбан кацна с частния си аероплан в Охрид и беседва няколко часа с Груевски в навечерието на локалните избори, които ВМРО-ДПМНЕ загуби пагубно. Самият Орбан в персонални диалози с разнообразни политици назовава Груевски" "нашето момче".

Може би по тази причина спекулациите в медиите се въртят към версията, че желанието на Груевски ще бъде задоволено от унгарския министър председател. И може би по тази причина на въпросната илюстрация беглецът е изобразен с грейнало в щастлива усмивка лице.

Наред с полушеговитите и частично язвителни журналистически мнения под публикацията-шарж е и тази на македонския комедиант, публицист и публицист Сашо Тасевски. Той написа: „ След парите, които е складирал Груевски, ще може да изкопае тунел като този на Ескобар, на изходът на който ще го чака запалено ферари или бял кон, с който ще полети към хоризонта. Типично по „ груевски “ – към Маршалските острови “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР