34 държави са се подписали под искане спортисти от Русия

...
34 държави са се подписали под искане спортисти от Русия
Коментари Харесай

България на страната на Кремъл: Отказа изключването на руските спортисти от Олимпиадата през 2024

34 страни са се подписали под искане спортисти от Русия и Беларус да не бъдат допускани до присъединяване в Олимпийските игри в Париж през идващото лято, даже и под безпристрастен байрак. България не е измежду тях, предава БГНЕС.

По-рано тази година Международния олимпийски комитет разгласи, че търси вид руснаци и беларуси да вземат участие в Олимпиадата, без да показват своите страни, което породи отрицателна реакция от редица страни. Вчера над 30 страни излязоха с обща позиция, в която желаят от МОК да промени своето решение.

Общата позиция е направена по време на среща на страните на 10-ти февруари, чийто хазаин са били Англия и английския министър на културата и спорта Люси Фрейзър. Документът е подписан от Англия, Съединени американски щати, Германия, Канада, Испания, Швеция, Норвегия, Южна Корея, Полша, само че с най-голямо значение е присъединяване на Франция, която ще одобри Игрите.

" Нашата коалиция от страни поддържа Украйна на голям брой фронтове и ще продължи да го прави. Днес излагаме сериозните си терзания по отношение на проектите на МОК да откри път за връщането на спортисти от Русия и Беларус в елитния спорт. С оглед на обстоятелството, че в идващите седмици Украйна ще получи танкове от Англия, Съединени американски щати и европейските сътрудници и опасенията на президента Зеленски за неизбежна нова съветска атака напролет, призоваваме МОК да преразгледа своята позиция ", се споделя в документа.

Прави усещане, че България не е измежду страните, които са подписали позицията, за разлика от своите съседки Гърция, Румъния и Хърватия. Така София още веднъж остава на страната на Кремъл, като звук за цялата тази политика постановат президентът Румен Радев и служебният кабинет на Гълъб Донев. За следващ път даваме неприятен знак към нашите европейски и натовски съдружници.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР