34 288 ученици са включени в обучения за повишаване на

...
34 288 ученици са включени в обучения за повишаване на
Коментари Харесай

Обучават над 34 200 ученици как да ползват технологиите

34 288 възпитаници са включени в образования за повишение на цифровите умения за работа с просветителни платформи. В занятията вземат участие 13 547 първокласници, с които се работи за по-плавен преход от предучилищно към учебно обучение в електронна среда. В образованията се включват и по-големи възпитаници, които са изпитали усложнения при ученето от у дома, деца от уязвими групи, и тези с родители без компютърна просветеност.

За реализиране на по-голяма успеваемост заниманията се организират в дребни групи от приблизително по пет души. До момента са издадени 25 216 документа на деца, сполучливо минали курсовете.

Обученията се осъществят по плана „ Равен достъп до учебно обучение в изискванията на рецесии “, чиято цел е да не се допусне спиране на просветителния развой в изискванията на рецесии и да се предотврати отпадането на възпитаници от системата на образованието.

Организират се също краткосрочни образования за родители, учители и просветителни посредници. До момента 6635 учители са взели присъединяване, от които 5569 са придобили документи. Те са повишили компютърните си умения в образователния развой – употребяват просветителни запаси за преподаване, обработват данни, приготвят презентации и така нататък

В занятията са взели участие и 9874 родители и просветителни посредници, които са имали усложнения при подпомагането на децата при онлайн ученето.

Отделно по плана се обезпечава и техническо съоръжение за просветителната система. До момента са доставени 85 689 механически устройства (лаптопи и таблети), от които за 64 997 за възпитаници и 20 692 за учители. Предоставени са 1403 универсални шкафа за зареждане на устройствата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР