338 проверки са извършили служителите на РЗИ – Варна през

...
338 проверки са извършили служителите на РЗИ – Варна през
Коментари Харесай

Близо 340 проверки са извършили инспекторите на РЗИ – Варна за седмица

338 инспекции са направили чиновниците на РЗИ – Варна през миналата седмица, оповестиха за Moreto.net от Регионалната здравна ревизия в морската столица. Данните са за интервала от 4-ти до 10-ти октомври.

От Инспекцията допълват, че чиновници осъществяващи държавен здравен надзор са направили 28 инспекции в търговски обекти от Закона за здравето.

Издадени са 9 наставления на обекти с публично предопределение за предприемане на хигиенични и противоепидемични ограничения. Издаден е един акт за административно нарушаване на юридическо лице, за допускане на тютюнопушене в обекта. През отчетния интервал в отдел „ Държавен здравен надзор “ са постъпили 2 тъжби и 6 сигнала, по които е стартирана процедура по инспекция и отговор.

Обработени са 4 тъжби и 3 сигнала от миналата седмица, като 3 тъжби са неоснователни, а 1 тъжба и 2 сигнала са препратени до друга институция за предприемане на ограничения по подготвеност. Извършени са 10 инспекции в кухненски блокове на детски заведения за здравословно хранене на деца от 0 до 3 год. Проверени са 4 образователни написания. Не са установени нарушавания.

/moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР