33 хиляди души умират годишно заради прекомерното или неправилно използване

...
33 хиляди души умират годишно заради прекомерното или неправилно използване
Коментари Харесай

В Европа умират 33 000 души годишно от неправилно използване на антибиотици

33 хиляди души умират годишно поради несъразмерното или погрешно потребление на антибиотици в Европа.

Анна постоянно прибягва до приложимост на антибиотици, без да се е съветвала с доктор преди този момент. Оказва се обаче, че самолечението и е несполучливо. И седмица по-късно към този момент е на обзор при персоналния си доктор, където се открива, че потребност от антибиотик няма.

Доктор Гергана Николова споделя, че при нея всекидневно идват пациенти, пробвали антибиотично лекуване сами, а следствията от неправилното потребление на медикаментите са налице.

„ Пускам антибиограма на един мой пациент във връзка заболяване и се оказа, че от 14 приложени антибиотика, той е устойчив към 12. И може да изпозлваме единствено 2”, обясняна лекарката.

Близо 700 хиляди души умират годишно в целия свят от погрешно или прекалено потребление на антибиотици.

Снимка: btvnovinite.bg

След 30 години може да имаме милиони смъртни случаи, като се чака да са повече от тези, породени от рак, счита Скендер Сила от СЗО. Причината – организмът привиква с антибиотиците. Затова експертите поучават да ги използваме единствено в краен случай.

Освен различни ограничения за лекуване, съгласно доктор Гергана Николова би трябвало да се постанова и по-строг надзор върху изписването и потреблението на антибиотици.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР