33-годишният Пламен проповядва православната вяра само от година и три

...
33-годишният Пламен проповядва православната вяра само от година и три
Коментари Харесай

Вижте интересната история на бургаски футболист, решил да стане свещеник

 33-годишният Пламен проповядва православната религия единствено от година и три месеца, само че въздействието му върху другари и познати към този момент е осезаемо. Отец Серафим е издирван да чете молебствия и да изслушва проблемите на хората, да им даде духовна тенденция и примирение.  За мнозина обаче Отец Серафим е Пламен Димитров. Щуравият, закачлив и положителен вратар и треньор по футбол.

" Пламен към този момент го няма в съзнанието ми, с цел да може отец Серафим да е преди всичко напълно в живота. Искам да послужвам на Бог ", споделя мъжът пред NOVA.

А пътят на Пламен до православното расо и забавен. Започнал с футбола на 12 години, младият гений минава през всички обединения на " Нефтохимик ", до момента в който тежки травми го вадят от терена за дълго. Многократно скъсани мускулни нишки, счупени ръце, извадени раменни стави и тежка злополука тотално го отдалечават даже от аварийна пейка.

" Договорът ми свърши с футбола. Казаха ми, че няма по какъв начин да заплащат на футболист, който не може да употребяват. Аз все пак продължих да упражнявам, да се възвръщам, да имам вяра че ще извърша моята фантазия ", споделя Пламен.

А фантазията му е огромният футбол, до който не доближава. В последния си мач като вратар, Пламен е тежко контузен. Събужда се в бургаската неврохирургия, където чува страшната присъда от лекаря.

" Каза ми да се веселя, че не съм останал неработоспособен.  Стана ясно, че повече няма да мога да играя. Бях обезверен, дори мислех за самоубийство. Футболът беше всичко за мен ", описа мъжът.

Пламен не престава да мечтае и остава обвързван с футбола. Започва работа като треньор в детска школа " Зведичка " и съумява да изведе тима си до голям брой триумфи. За малко се включва в мъжкия състав на " Звезденбург ", на който оказва помощ да изкачи стълбичката от пета в четвърта дивизия. И взема решение да учи Богословие, с цел да стане духовник. Новината изненадва съотборниците му.

Отец Серафим спортува всяка седмица и не пропуща да се връща на футболния терен при своите момчета. За тях отецът и вратар обаче остава тренер.

" Децата го обичат доста, почитат го и го чакат с неспокойствие. Свикнаха с него ", споделя майката Анета Пенева.

Отец Серафим е фамилен с две деца. И както е предан на фамилията, вярата в Бог и силата на своя свети Серафим, свещеникът не стопира да обича огромния футбол и да следи от дребния екран най-комерсиалния футболен шампионат.

А когато в Бургас бъде издигнат нов стадион, най-вероятният духовник, който да извърши освещаване на зеления терен ще бъде Отец Серафим.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР