33-годишна жена сбъдна мечтата си да стане майка, след като

...
33-годишна жена сбъдна мечтата си да стане майка, след като
Коментари Харесай

Тя е само на 33, но остави зад гърба си над 30 химиотерапии, пребори коварната болест и стана майка

33-годишна жена сбъдна фантазията си да стане майка, откакто съумя да пребори тежко онкологично заболяване, претърпя над 30 химиотерапии, две лъчетерапии и трансплантация на стволови кафези, а по-късно и ин витро с донорска яйцеклетка.
Днес Анелия и брачният партньор й Калин станаха родители на дребната Карина. Тя се роди в Майчин дом в София, откакто стотици положителни хора подариха средства в специфичния базар, проведен от Фондация „ Майки за донорство “, с цел да бъде финансирана ин витро процедурата. Борбата обаче стартира още през 2005 година, а за нея споделя самата Анелия, когато през декември 2016 година се обръща за помощ към „ Майки за донорство “.

„ Пише ви една от хилядите дами с репродуктивни проблеми; една от многото, които се обръщат към вас за помощ; една жена, която мечтае за своето бебче. За множеството хора забременяването и раждането е напълно натурален развой, това си мислех и аз до преди години, само че в този момент разбирам за какъв брой двойки това се оказва от време на време несбъдната фантазия.
Моята история стартира през 2005 година, когато едвам 20-годишна, ми откриха Ходжкинов лимфом (първичен недоброкачествен израстък на лимфните възли – бел.ред.) Пътят до излекуването беше дълъг и сложен. Преживях над 30 химиотерапии, две лъчетерапии и трансплантация на стволови кафези. За благополучие от 2010 година съм в ремисия и изцяло здрава. Да, здрава, само че … щастието още веднъж не беше цялостно. Появиха се първите неприятни последствия след лекуването.
Проблемът от този момент е неналичието ми на месечен цикъл. Гинекологът се надяваше, че с течение на времето яйчниците ще възвърнат естествената си функционалности, само че това по този начин и не се случи и се наложи да ме насочи към експерт по репродуктивна медицина (2013 г).

Тогава пристигна и неприятната вест, че не мога да забременея по натурален метод. Вариантът беше само ин витро с донорска яйцеклетка. Но… казусът се оказа прекомерно огромен за индивида до мен и той реши, че не желае да минава по този път…
Вероятно по този начин е било писано, с цел да бъда по-щастлива в този момент и с верния човек. Този, който е подготвен дружно за извървим дългия път. Това наше предпочитание ни води в клиниката, където сбъдват такива фантазии. Нашата огромна вяра се възвърна.
Потвърди се това, което към този момент ми бяха споделили – шансът ни за дете е само с донорска яйцеклетка. Получих и дълго чаканото позволение за процедура, поради болестта ми. Сякаш всичко започваше отначало. Резултатите не бяха по никакъв начин положителни. Така получихме още едно отчаяние – с тези резултати няма по какъв начин да аплайваме по държавния Фонд ин витро и би трябвало сами да си финансираме опитите напред. За страдание това за нас от дълго време е непостижимо.

Някъде в блуждаене разбрахме за „ Майки за донорството “ и се взехме решение да попитаме дали и ние имаме късмет да ни се помогне. Плахо, смирено и в тишина се надяваме. Вярвам в чудесата, тъй като прекомерно рано живота ме срещна с молитвите за тях. Нашето знамение в този момент сте вие “.

И чудото се случва. Стотици положителни хора подаряват средства, с които се финансира ин витро процедурата с донорска яйцеклетка на Анелия. След съвсем година, през ноември м.г., младата жена забременява. Днес тя е към този момент майка.

Инфо: Дир.бг

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР