33-годишен босненец с хероин за над 9 милиона лева е

...
33-годишен босненец с хероин за над 9 милиона лева е
Коментари Харесай

Босненец опитал да влезе у нас с над 100 кг хероин за над 9 млн. лева

33-годишен босненец с хероин за над 9 милиона лв. е бил хванат на границата с Турция. Той се е опитал да влезе у нас с ТИР през Граничен контролно-пропусквателен пункт “Капитан Андреево ”, в който били скрити над 100 кг от опиата.
“Находката” била направена по време на митническа инспекция през вчерашния ден. Установени били над 100 кг хероин, скрити под кушетката за отмора на лидера в шофьорската кабина. Там били сложени няколко кашона и сак, в които били сложени 200 пакета прахообразно вещество с кафяв цвят. При направения полеви наркотест веществото е реагирало като хероин. Количеството е 100,440 кг, а общата стойност е 9 039 600 лв..

Водачът на камиона е 33-годишен жител на Босна и Херцеговина. В ремаркето на камиона е имало авточасти, а крайната точка на пътуването била родината му, оповестиха от прокуратурата.

При дейностите на митническите и полицейските органи е било открито още, че съпричастни към контрабандата са и други двама босненци. Те се придвижвали съвсем редом с различен товарен автомобил, който също е бил тестван. В него не са били открити наркотични субстанции.

Тримата мъже са били арестувани за период от 24 часа. Днес следва те да бъдат привлечени като обвинени за наркотрафик и арестувани за период от 72 часа с разпореждане на прокурор.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР