320 хиляди домакинства се очаква да получат еднократна помощ, за

...
320 хиляди домакинства се очаква да получат еднократна помощ, за
Коментари Харесай

320 000 семейства ще получат помощ за отопление

320 хиляди семейства се чака да получат еднократна помощ, с цел да покрият част от разноските си за отопление. Сумата е в размер на 148,35 лева се отпуска по европейски план. Условие да се вземат парите е - фамилиите да получават месечни помощи за развъждане на дете в интервала от 1 април 2022 година до края на март тази година. Досега еднократните помощи за ток и парно бяха ориентирани към пенсионери и фамилии на деца с увреждания.

За първи път тази година сумата ще подкрепя социално-слаби, получаващи детски надбавки. Изплащането на средствата стартира след 20 септември и ще продължи до края на ноември.

" Основната цел на тази добавка е за компенсиране на размера на инфлацията, обвързвана и с разноски с топло и електрическата енергия, които уязвимите лица към този момент са създали за предходния зимен сезон! ", сподели пред NOVA Николай Найденов, заместник-министър на труда и обществената политика.

" Не е належащо да дават документи. Тя ще се изплати или по банков път или по пощата ", уточни Таня Михайлова, зам.-изпълнителен шеф на АСП.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР