320 хиляди българи ще пътуват за Великден, прогнозират от Института

...
320 хиляди българи ще пътуват за Великден, прогнозират от Института
Коментари Харесай

Ето колко са по-скъпи пакетите за почивка по празниците

320 хиляди българи ще пътуват за Великден, предвиждат от Института за разбори и оценки в туризма. Пакетите за отмора тази година са сред 15 и 30% по-скъпи, демонстрират офертите на туроператори и хотелиери.

Въпреки повишаването, от сектора регистрират растеж в резервациите, осведоми Българска национална телевизия.

В Сандански чакат към 3000 българи за празниците, а свободни места в хотелите и къщите за посетители към този момент няма. От 700 до 1200 лв. за три нощувки, с включени закуска или закуска и вечеря са пакетите за двама души за Великден, които се оферират в петзвездни хотели в Сандански тази година. Свободни стаи към този момент няма, а резервациите са главно от български туристи, описват мениджъри.

" Подготвили сме стратегия за дечицата - ще боядисваме яйца, ще играем, ще пеем и танцуваме. Погрижили сме се и за възрастните като имаме музикална стратегия в ресторанта, надлежно обичайно великденско меню, като предлагаме и обяд за гостите си в неделя, когато е празника ", споделя пред Българска национална телевизия Таня Цекова, управител " Маркетинг и продажби " в 5-звезден хотел.

Освен занимания, свързани с празника, гостите на Сандански търсят хотели, предлагащи богата гама от балнео, СПА и уелнес туризъм.

Според локалните поданици пък, въздухът е другия фактор, който притегля туристи.

" Самият въздух, въздухът, който дишат тук в Сандански, е доста прекрасен. Може би най-хубавият въздух в цяла България! Тука, изключително от Родопския край, идват доста на санаториум, идват на отмора, лекува се астма... И самият парк ни е доста хубав, който и да е пристигнал, е останал очарован - виждате каква хубост, каква зеленина ", счита Янка.

За Великденските празници в града, с изключение на българи, чакат и туристи от Гърция, Северна Македония и Израел, оповестява Българска национална телевизия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР