320 000 уязвими домакинства получават еднократна помощ от 148,35 лв.

...
320 000 уязвими домакинства получават еднократна помощ от 148,35 лв.
Коментари Харесай

320 000 уязвими домакинства получават еднократна помощ от 148 лв. за електроенергия

320 000 уязвими семейства получават еднократна помощ от 148,35 лева за електрическа енергия . Подкрепата ще бъде оказана по новата мярка „ Подкрепа на уязвими семейства - SAFE “, която е с бюджет от близо 47,5 млн. лева Това оповестиха от Министерството на труда и обществената политика.

Операцията беше гласувана по време на съвещанието на Комитета за наблюдаване на Програма „ Развитие на човешките запаси “ (2021-2027) след седмото изменение на Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ (2014-2020) и основаването на нова Приоритетна ос, към която е ориентиран финансов запас от инструмента REACT-EU.

Основната цел на интервенцията е оказване на поддръжка на уязвимите семейства да посрещнат разноските си за ползване на сила за предварителна защита от изпадане в беднотия и обществено изключване “, съобщи заместник-министърът на труда и обществената политика Наталия Ефремова. Тя добави, че Програма „ Развитие на човешките запаси “ и Министерството на труда и обществената политика са първите възползвали се от новия инструмент на Европейската комисия за поддръжка на най-уязвимите хора в изискванията на висока инфлация.

При изчисляването на размера на еднократната поддръжка за едно уязвимо домакинство, с изключение на инфлацията за последната година са взети поради и междинните разноски за топлоенергия и електрическа енергия на семействата през 2022 година, които са предоставени от Националния статистически институт.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР