32-ра Група за контрол на придвижването от 30-ти отряд за

...
32-ра Група за контрол на придвижването от 30-ти отряд за
Коментари Харесай

Оценка Боеготов получи бургаската група за контрол на придвижването от състава на СКС

32-ра Група за надзор на напредването от 30-ти отряд за надзор на напредването от състава на Съвместното командване на силите получи оценка „ Боеготов “ след извършено сертификационно тактико-специално обучение „ MC_EX_TRANSPORTER_2020 “. Целта бе да се ревизира и оцени готовността на формированието за дежурство в състава на усилените сили за отговор на НАТО (еNRF) през 2021 година

Сертификацията бе извършена от комисия от Съвместното командване на силите, като дейностите бяха осъществени при строго съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Учението се организира в непрекъснатия пункт за дислокация и в транспортни възли (Летище Бургас, БМФ Порт Бургас, Пункт за базиране - Бургас и ж.п. гара Долно Езерово) в зоната за отговорност на групата, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

Сформирани бяха два отбора, които изпълняваха разнообразни задания. Първият, с началник капитан Костадинов, получи задача да извърши рекогносцировка на летище Бургас и на БМФ Порт Бургас. Втората задача, която бе отработена по време на учението, бе обвързвана с реакция при получена информация за проведени митинги по маршрута за напредване от летище Бургас до пристанище Бургас. Вторият отбор, с началник капитан Ташев, получи задача да извърши рекогносцировка на различен маршрут и да рапортува за съществуването на сериозни точки по него. След разузнаване на маршрута и изпращане на отчет отборът получи задача да извърши рекогносцировка на ж.п. гара Долно Езерово. И двата отбора извършиха сполучливо дилемите си във взаимоотношение с пристанищните и летищните управляващи, Регионална дирекция „ Гранична полиция “, Агенция „ Митници “ и Национална компания „ Железопътна инфраструктура “.

Специално обучение на български и американски военни в Черно море се организира през днешния ден

Бойният ден завърши с отчет за оценка на транспортната инфраструктура, както и с отчети за изпълнените и идните задания по надзор на напредването. По време на сертификацията Групата за надзор на напредването показва качествата, декларирани и заложени в пакета „ Цели на силите – 2017 “ за осъществяване на задания по транспортно обезпечаване, и потвърди готовността си за застъпване в дежурство към усилените сили за отговор на НАТО (eNRF), за което получи оценка „ Боеготов”.

32-ра Група за надзор на напредването е военно формирование на тактическо равнище, подчинено на 30-ти отряд за надзор на напредването, за образуване, ръководство и съгласуване на транспортното обезпечаване на Въоръжените сили на Република България и съюзническите сили в заповяданите транспортни възли в зоната за отговорност. Групата извършва задания, свързани с установяване на местата и времето за разполагане на войски в региона на летищата/пристанищата в зоната за отговорност, образуване на митнически и гранични процедури на идващи, заминаващи и директни пасажери и товари с другите типове превоз, както и съгласуването на напредването и превозването на войските с транспортните администрации според от маршрутите за придвижване. Формированието подкрепя съгласуването на стратегическия превоз с другите типове превоз в зоната за отговорност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР