32-годишният ветовчанин Янко Янакиев с прякор Шината и авера му,

...
32-годишният ветовчанин Янко Янакиев с прякор Шината и авера му,
Коментари Харесай

Ало-тарикатите Шината и авера му остават в ареста, Малкия Келеш – без обвинение

32-годишният ветовчанин Янко Янакиев с прякор Шината и авера му, 23-годишният Георги Георгиев, остават за непрекъснато в ареста. Това постанови Районният съд в Силистра за ветовчаните, които преди дни бяха арестувани за телефонни измами. Третият задържан по време на полицейската интервенция Н.Н. с прякор Малкия келеш – на 38 години, не е бил притеглен като обвинен. Георгиев е направил цялостни признания и е подготвен да подписа съглашение.

И двамата декларирали пред съда, че съжаляват за постъпката си, имали потребност от пари, били безработни. По данни от проверяващите служители на реда обаче, арестуваните са водели безценен метод на живот и са поддържали висок стандарт, макар неналичието на публични приходи.

Георгиев живеел в къща с две стаи с майка си, татко си, брат си, жена си и детето си. Имотът бил благосъстоятелност на татко му. Има регистрация за престъпно закононарушение за шофиране в пияно положение.

Янакиев пък е имал условна тригодишна присъда за машинация, наложена му през 2012 година. И той живеел в едно домакинство с родителите, брачната половинка си и двете си деца.

От съда бе регистрирано, че заплаха да се укрият няма, само че е налице риск да извършат друго закононарушение, по тази причина не бе почетено настояването на отбраната да бъде взета по-лека мярка за неотклонение – като домакински арест да вземем за пример.

Припомняме, че полицейската интервенция бе извършена в миг на осъществяване на телефонната машинация, като жертва е била 78-годишна жена от Силистра – подмамена да хвърли от терасата си 1 795 лева Разигран е бил добре познатият сюжети за оказване подпомагане на полицията.

Наложената непрекъсната мярка „ задържане под стража “ може да бъде обжалвана до 14 февруари.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР