32 716 маркови“ текстилни изделия задържаха митническите служители при проверка

...
32 716 маркови“ текстилни изделия задържаха митническите служители при проверка
Коментари Харесай

Български митничари спряха над 32 000 фалшиви дрехи, предназначени за пазара в Германия

32 716 „ маркови “ текстилни произведения задържаха митническите чиновници при инспекция на товарен автомобил , влизащ в страната от Турция.

В началото на предходната седмица на пункта идва турски товарен автомобил , който по документи превозвал текстилни артикули за Германия . По метода „ разбор на риска “ камионът е селектиран за щателна митническа инспекция благодарение на рентгенова инсталация .

При последвалия физически надзор митническите чиновници откриват, че измежду заявената стока, в дъното на товарното помещение, са укрити 115 колета с облекла .

Чували с облекла. Снимка: Агенция „ Митници “

Открити са 29 198 панталона, якета , спортни комплекти, чорапи, елеци, мъжки боксерки, всички с логата на световноизвестни марки .

Недекларираните артикули са арестувани. На водача е формиран акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени през държавната граница артикули без знанието и разрешението на митническите органи

В хода на контролните дейности, в товарното помещение на камиона, митническите чиновници откриват и други 67 колета , съдържащи 3518 текстилни произведения , които са били разказани в митническата декларация, само че са брандирани със знаци на известни търговски марки.

Стоките са арестувани в осъществяване на Европейския правилник 608/2013 по отношение на отбраната на правата върху интелектуалната благосъстоятелност . За случая ще бъдат известени притежателите на съответните марки.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР