32 000 лева глоби наложи Инспекцията по труда за забавени

...
32 000 лева глоби наложи Инспекцията по труда за забавени
Коментари Харесай

Фирми в Монтана отнесоха солени глоби за забавени заплати

32 000 лв. санкции наложи Инспекцията по труда за забавени заплати на частна болница и компания за развъждане и преправка на птиче месо в Монтана, заяви БНР.

На над 1 милиона лв. възлизат забавените заплати в Монтана от началото на годината. Собствениците на лечебно заведение и някогашната птицекланица в града са неточни към наетите служащи и чиновници. В болничното заведение са заети 200 души, заяви шефът на Дирекция "Инспекция по труда " Монтана инж. Димитър Петров. Там наложените санкции са за 9500 лв..

"Изцяло са изплатени заплатите за месец март, отчасти изплатени са за април, обещано е наставление. Предписания има и за месеците май и юни. Срокът за осъществяване е края на септември. Неизплатените заплати в болничното заведение все още са към 500 хиляди лв. ", показа той пред БНР.

Около 100 са работещите във компанията за птиче месо. На 23 000 лв. възлизат санкциите за забавени заплати. В другото дружество общата сума на забавените хонорари е към 400 хиляди лв., изплатени са към 120 хиляди лв..

През идващия месец предстоят нови инспекции в двете компании.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР