31-вият старт в Световната купа по ски алпийски дисциплини за

...
31-вият старт в Световната купа по ски алпийски дисциплини за
Коментари Харесай

Ново прекрасно каране на Алберт Попов в слалом от Световната купа

31-вият старт в Световната купа по ски алпийски дисциплини за Алберт Попов се оказа извънредно сполучлив, откакто той освен съумя да се класира за втория манш на слалома в Мадона ди Кампилио, само че и за повторно през сезона да се вреди в топ 20.

Единственият българин в алпийския хайлайф закова хронометрите на общо време от 1:37.45 минути и приключи на 18-а позиция, изоставйаки с 1.85 секунди от спечелилия Даниел Юл от Швейцария.

Досегашното му най-хубаво класиране за Световната купа този сезон е 12-ото в слалома във Вал д'Изер през предишния декември. Освен него, той не се вреди за вторите маншове в първия слалом за сезона в Леви и в първия за 2020 година в Загреб, като не финишира в първия манш от гигантския слалом в Алта Бадия, а в паралелния великански слалом също там остана 50-и.

Алберт се класира 28-ми в първия манш в Мадона ди Кампилио и надлежно се пусна трети по стартов лист за втория. Той съумя да усъвършенства времето на Доминик Щеле, като в това време остана зад швейцареца Сандро Симоне, които се изявиха преди него. Попов записа време от 49.19 в първия и 48.26 секунди във втория манш (11-о време), като второто му излизане на пистата бе извършено с малко повече риск спрямо по-ранното и надлежно бе много по-бързо.

Тогава той стартира внимателно, тъй като си беше взел поука от случилото се преди няколко дни в Загреб, когато не се класира измежду първите 30. Като характерен експерт в стръмните и заледени елементи обаче Попов навакса огромна част от изоставането си във втората част на пистата, която бе точно с подобен профил, записвайки общо време 1:37.45 минути.
Италианският зимен център Мадона ди Кампилио е най-старият хазаин на стартове от Световната купа, като най-големите български триумфи са реализирани, естествено, от Петър Попангелов. Той записва две следващи трети места през 1983 и 1984 година, като във втория случай победител е легендата и рекордьор по извоювани надпревари Ингемар Стенмарк. Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР