31% от българите споделят, че вярват в зодиите и хороскопите,

...
31% от българите споделят, че вярват в зодиите и хороскопите,
Коментари Харесай

Между суеверията и традициите: Вярват ли българите на хороскопи?

31% от българите споделят, че имат вяра в зодиите и хороскопите, демонстрира изследване на проучвателен център „ Тренд “.

В утринния блок на Българска национална телевизия Ивелина Славкова от „ Тренд “ изясни, че вярването в хороскопите не зависи толкоз от социално-демографските характерности като обитаемо място и обучение, а по-скоро от пола на интервюираните. Вижте какво още изясни тя.

Проучването демонстрира, че социално-демографските характерности като обитаемо място и обучение не въздействат толкоз върху вярата в хороскопи, колкото полът. 48% от интервюираните дами показват, че имат вяра в зодии, до момента в който процентът при мъжете с позитивен отговор е 13. В огромна част от начин на живот медии с съществена женска публика зодиите и хороскопите заемат много огромно място и това оказва въздействие върху посочените резултати.

В подтекста на това дали се има вяра в сходни феномени, централен въпрос е дали интервюираните ги схващат и са осведомени със спецификите им, уточни Ивелина Славкова от „ Тренд “.

Има и връзка сред това дали суеверията, в които часто от интервюираните споделят, че имат вяра, са в българската традиция, или са привнесени от чужбина, уточни Славкова. Така не малко хора споделят, че носят червени конци срещу „ уроки “, само че малко на брой споделят вярвания като това да не се вижда булката преди сватбата.

Вижте още какво демонстрират данните от изследването:

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР