31% от българите не искат да си поставят ваксината срещу

...
31% от българите не искат да си поставят ваксината срещу
Коментари Харесай

31% от българите не искат ваксина срещу COVID, вярват в конспирации |

31% от българите не желаят да си слагат имунизацията против COVID-19, демонстрира изследване на Световната здравна организация, показано тази заран от доцент доктор Михаил Околийски, представител на СЗО за България.

Една от предпоставките за това е, че доста българи имат вяра в тайни теории, ние сме на едно от първите места по подмолно мислене, разяснява той. Вярваме, че има секрети организации, които движат разнообразни неща, да вземем за пример пандемията.

За доцент Околийски аргументите се коренят и в това, че у нас малко се е вложило в предварителна защита, а повече в доста по-скъпата клинична медицина. В същото време, най-важното е публичното здраве и рационалното мислене на хората - уточни той.

За страдание обаче българинът става не по-рационално мислещ, а все по-мнителен, демонстрират данните на СЗО от юли - октомври, а точно, че скептицизмът се е нараснал.

" Ще забележим ноември по какъв начин се трансформират нещата, когато има внезапно нарастване на случаите. Дано това вразуми хората ", сподели той.

Към скептицизма на хората към този момент се прибавя и пандемичната отмалялост, т.е. да живееш доста дълго време в положението на рецесия.

Според доцент Околийски неспазването на ограниченията е знак за това, че " нещо с душeвността ни скърца, усещаме се тъжни, депресирани, безредни сме и един от знаците за това е неспазването на ограниченията ".

Проучването на СЗО демонстрира, че към 62% от българите изпитват беззащитност, 60% - боязън. 75% усещат, че благосъстоянието им понижава, а това е непосредствено обвързвано с метода, по който гледаме на себе си. Увеличава се домашното принуждение, по думите на доцент Околийски приказваме за " гърмеж на домашно принуждение ", 17 дами са били убити в резултат на такова. Много високи са равнищата и на използването на алкохол и при дамите, и при мъжете.

Налице е липса на схващане, че има и други способи за справяне със напрежението, а това сочи към неналичието на здравно обучение в учебните заведения, разяснява доцент Околийски. Друг минус в сегашната обстановка е, че НЗОК заплаща единствено психиатрични услуги, а не психотерапевтични, от каквито от ден на ден хора в този момент имат потребност.

Според доцент Околийски е добре да се понижи цената на PCR теста, защото всеобщото тестване и изолацията на инфектираните са пътят към ограничението на разпространяването на ковид.

Той разяснява и ограниченията у нас, само че не в подтекста положителни или неприятни са те. " Мерките би трябвало да се съблюдават. Няма смисъл да се стягат, в случай че не се съблюдават. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР