31 октомври 2021 г. В този ден вие може умислено

...
31 октомври 2021 г. В този ден вие може умислено
Коментари Харесай

Долу Хелоуин! Напред към библиотеката!

31 октомври 2021 година В този ден вие може умислено да си перете маските или пък да си трансферирате забравената маска от септември в различен джоб, като коронолога Мангъров, само че здравите сили не спят. Защото се задава заплаха, доста по-унищожителна от ковид и също толкоз мракобесна като 5G, чипирането и Бил Гейтс. Хелоуин.

Този ненавиждан чуждоземен празник заплашва да затрие всичко изконно българско (не питайте кое е то), и изцяло да асимилира патриотично настроените българи. А те са доста. Организират се в обществените мрежи и се надъхват за идното шествие на родолюбци пред Националната библиотека " Св.св Кирил и Методий ".

Там в 18,15, ще се съберат хора, огромна част от които в никакъв случай не са влизали в библиотеката. Положителното е, че в този момент имат мотив да схванат къде тъкмо се намира. Съборището е свикано от Национално придвижване " Хан Кубрат ". Между другото част от симпатизантите му към момента са уверени, че Хан Кубрат е Ханко Брат, само че това е незначителна детайлност, която не може да убие родолюбивия им напредък.

Затова, тази вечер пред библиотеката, те ще се преброят - хората, които зачитат българските празници и национални традиции, само че не знаят нито едно българско стихотворение наизуст. Което не пречи да се провикват екзалтирано за " Майка България " на халба бира.

Ако някой си мисли, че тазвечершното шествие е следващия мотив за затварянето на някой бул., доста се е объркал. Патриотите ще маршируват, с цел да покажат в навечерието на Деня на националните будители, че и ние имаме своите празници и национални традиции и не би трябвало да ги омаловажаваме за сметка на непознати. Основно да покажат на децата.

Нека се опитаме да обобщим най-типичните характерности на един гневен съперник на Хелоуин. Разбира се, той е родолюбец. На 3-март отново излиза на шествие, мотивът не му е доста явен, само че е нещо обвързвано с освобождението на България. Сред българските обичаи, които уважава, е варенето на ракия. На химна знае първия куплет и припева. За сметка на това може да изкара " Ако умра ил почина " съвсем без да се запъне. Ако има и с какво да гръмне най-после, още по-добре.

Покрай многото участия в родолюбиви акции е научил и кои са трите цвята на трибагреника. Чувал е за стихотворението " Аз съм българче ", само че не знае кой го е написал. Децата му и те не знаят, само че са научени да не занимават татко си, до момента в който си пие ракията със салата - шопска, тъй като е българска.

Ходи с черни тениски със заплашителен знак на гърдите, тъй като е тъмен български индивид и е срещу всички цветно и джендърско. Абсолютен съперник на Истанбулската спогодба и " третия пол ". Като забърсва някой пестник на поколението си, се оглежда да не го видят " шведските педофили ", които са хвърлили око на българските деца.

Може да го засечеш на някоя " суматоха " да хвърля камъни и бутилки, само че няма да го познаеш, тъй като е с маска или качулка.

Традиционно крепък, нерядко с шкембе. В положение е да строши скамейка в името на " майка България ", в символ на митинг против всякакво чуждопоклонничество.

Отсега можем да предвиждаме, че на днешното шествие ще има факли, това е толкоз изконно българско, някоя и друга патриотична ария и героично провикване в възхвала на Родината.

На кого е нужно това изхвърляне на прабългарски тестостерон? Има празник, който забавлява децата, които в последно време и без друго имат малко мотиви да се повеселят. На този празник се събират бонбони, бит, който с нищо не заплашва националната ни принадлежност. Има и страшни или смешни маски, с които алегорично гоним злите сили. Нещо неприятно дотук?

Вие може и да не виждате явната опасност, само че в случай че погледнете в обществените мрежи незабавно ще се отърсите от заблудата. Според надъханите съперници на празника, Хелоуин е езически обред, завършвал с човешки жертвоприношения, които скрито се правят и до през днешния ден, само че по тази причина никой не приказва. Демонизъм, сатанизъм и бесовщина в най-чист тип. Еднопосочен билет за пъкъла, за себе си и за фамилията си. Гнусота и поругаване в Деня на светите безсребърници, чудотворци Козма и Дамян и Ден на националните будители.

И въпреки всичко, да не елементаризираме. Сред съперниците на Хелоуин има и грамотни българи. Това нормално са интелектуалци, в огромната си част историци, които биха поставили на вратата си записка от вида " елате на Лазаровден или на Коледа ", доста известна във фейсбук сега. Ами да отидат! Някой да има нещо срещу? Вместо шумно да страдат в обществените мрежи, да облекат децата си като лазарки или коледари и да тръгнат да обикалят с тях. Никой няма да ги върне. Колкото повече празници, толкоз по-добре. Защо би трябвало да ги противопоставяме един на различен?

Ако забелязвате, нещата са съществени. И отново в случай че забелязвате, прехвалената българска приемливост е мит. Но нелепостта не е.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР