31-годишният лидер на консервативната Австрийска народна партия и външен министър

...
31-годишният лидер на консервативната Австрийска народна партия и външен министър
Коментари Харесай

Себастиан Курц обещава нова политика в Австрия

31-годишният водач на консервативната Австрийска национална партия и външен министър Себастиан Курц даде обещание да поведе нова политика, откакто прогнозните резултати от парламентарните избори демонстрираха, че той е явен победител, съобщи ДПА.

 © Българска телеграфна агенция
" Мога да ви обещая през днешния ден, че ще се боря с всички сили за смяна в нашата страна ", сподели той пред ликуващо голям брой от поддръжници. " Приемам тази отговорност с огромна покорност ", добави Курц, който евентуално ще е новият канцлер на Австрия и най-младият началник на европейска страна.

Той е министър от 6 години и съумя да се наложи като водач на обновлението, показва Франс прес. Курц придаде съвременен образ на процъфтяващата, само че разтърсена от мигрантската рецесия Австрия. През есента на 2015 година той бе измежду първите европейски водачи, изразили рецензии към политиката на немската канцлерка Ангела Меркел за приемане на бежанци. Налагайки корав звук към миграцията, той изиска и съумя да издейства затваряне на така наречен Балкански маршрут.

" Прави бяхме да затворим Балканския път и аз ще се боря за това да бъде затворен и средиземноморският ", повтаряше Курц през цялата предизборна акция.

Той ще стане най-младият водач в Европа - по-млад от 38-годишния ирландския министър председател Лио Варадкар и от 39-годишния френски президент Еманюел Макрон, отбелязва Агенция Франс Прес.

Зад младежкия тип и изисканите му обноски стои впечатляваща кариера, извела го до върха на австрийската политика, показва ДПА. Бивш водач на младежката организация на " Народната партия ", на 24 години е назначен за държавен секретар, още преди да приключи право. От 2013 година е най-младият външен министър в Европа. Успява да си построи авторитет на общественик в контактите с интернационалните си сътрудници, в това число в договарянията във Виена за иранската нуклеарна стратегия през 2015 година
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР