31 000 украински войници са били убити от началото на

...
31 000 украински войници са били убити от началото на
Коментари Харесай

Зеленски: Путин лъже, загубили сме само 31 000 войници от началото на войната

31 000 украински бойци са били убити от началото на войната в Украйна. Това оповестява Би Би Си, базирайки се на изявление на Володимир Зеленски.

Украинският президент сподели, че няма да заяви броя на ранените, защото това би помогнало на съветското военно обмисляне. Обикновено украинските управляващи не разгласяват данни за жертвите, само че преди дни Русия заяви за по-висок брой смъртни случаи.

За да опровергават подправените вести, те наблюдават и съветските осведомителни канали

„ 31 000 украински бойци са починали в тази война. Не 300 000, не 150 000 или каквото там приказва Владимир Путин. Но всяки лишен човешки живот е огромна загуба за нас “, съобщи Зеленски.

Говорейки за по-големите загуби във войната, украинският президент сподели още, че десетки хиляди цивилни са починали в регионите на Украйна, окупирани от Русия. Истинският им брой обаче е незнаен. „ Не знам какъв брой от тях са починали, какъв брой са били убити или измъчвани, какъв брой са били депортирани “, призна Зеленски.

Според нея подписването на съдружно съглашение сред П-ДБ и ГЕРБ ще сведе споровете до най-малко

Рядко се случва Украйна да дава такива данни, а оценките на интернационалните организации също са за доста по-висок брой на починалите. Американските чиновници през август дефинираха броя на убитите украински бойци на 70 000, а на ранените – към 120 000.

По отношение на съветските загуби Володимир Зеленски сподели, че 180 000 съветски бойци са били убити и още десетки хиляди са ранени. Би Би си Русия в взаимен план със уеб страницата „ Медиазона “ откри имената на повече от 45 000 починали съветски военнослужещи. А през февруари Министерството на защитата на Обединеното кралство пресметна, че 350 000 съветски бойци са били убити или ранени.

А Буча, която се трансформира в знак на разрухата и заличаването, през днешния ден е изцяло възобновена

Обръщението на президента Володимир Зеленски пристигна, откакто неговият министър на защитата Рустам Умеров упрекна Запада в закъснение на военната помощ. „ В никой не е поел ангажимент за даването на военни доставка “, сподели той.

В момента Украйна търпи провали в задачата си да прогони Русия от личните си територии. Рустам Умеров съобщи, че „ неналичието на доставки в допълнение слагат Украйна в неподходящо състояние “.  „ Правим всичко допустимо, даже и невъзможното, само че без навременна доставка на оръжия понасяме единствено вреди “, сподели той.

Украинските управляващи обмислят да дадат опция за подписване на брак онлайн

Германия предизвести през ноември, че проектът на Европейския съюз (ЕС) за доставка на един милион артилерийски снаряда до март няма да бъде изпълнен. През януари Европейски Съюз сподели, че малко над половината от тях ще стигнат до Украйна до крайния период, както и че обещаното количество няма да бъде там до края на 2024 година

Междувременно администрацията на Джо Байдън съобщи, че задържането в Конгреса на пакета от помощ в размер на 60 милиарда $ за Украйна е асъдействало за рухването на град Авдиевка.

На 9 март 2022 година Русия хвърля авиационна бомба върху 5-етажен блок в града. Загиват цели фамилии

Припомняме, че няколко западни водачи пътуваха до Киев в събота (24 февруари) в символ на взаимност с Украйна, когато страната означи две години от пълномащабното навлизане на Русия. Там беше оповестено, че Италия и Канада са подписали съглашения за сигурност с Украйна, което включва усилване на поддръжката, до момента в който страната се причисли към НАТО.

Сделката с Канада включва повече от три милиарда канадски $ под формата на финансова и отбранителна помощ.

Войната в Украйна разруши животите на стотици хиляди фамилии

Не единствено Украйна обаче има проблеми с обезпечаването на запаси за военните си действия. Русия също се бори да обезпечи муниции и оръжия, разясняват западните анализатори.

„ Руските благоприятни условия за произвеждане на муниции сега са незадоволителни за воденето на война в Украйна “, декларира пред Би Би Си западен върховен чиновник и добавя, че „ Москва е съумяла да усили доставките си посредством търсене на различни източници на муниции, само че това не е дълготрайно решение “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР