307 инспекции са извършени през изминалата седмица от служители на

...
307 инспекции са извършени през изминалата седмица от служители на
Коментари Харесай

Три заведения във Варна с нарушения на шума

307 инспекции са осъществени през миналата седмица от чиновници на РЗИ-Варна, оповестяват за Moreto.net. Във връзка със възбраната се продажба на алкохолни питиета на лица под 18 години инспекторите са направили 27 надзора, не са установени нарушавания.

240 са осъществените инспекции във връзка със Закона за здравето за съблюдаване възбраната на тютюнопушенето в закрити публични места. И при тях няма нарушавания. Издадени са три наставления на обекти с публично предопределение за хигиенични и противоепидемични ограничения.

Относно Закона за отбрана от шума в околната среда и недопускане на озвучаване на откритите елементи на обектите в интервала от 23,00 до 7,00 часа при ориентиран надзор са тествани 4 заведения в гр. Варна, Крайбрежна алея.

В един от обектите не са установени нарушавания, а в три обекта се установи озвучаване на откритите елементи на заведенията след 23,00 часа. Издадени 4 бр. наставления за недопускане озвучаване на откритите елементи на обектите в интервала от 23,00 до 7,00 часа. С предпазен надзор са обхванати 7 обекта, с констативни протоколи е предписано съблюдаване на член 16 а, алинея 2 от Закона за отбрана от шума в околната среда, по отношение на недопускане на озвучаване на откритите елементи на обектите в интервала от 23,00 до 7,00 часа.

През отчетния интервал в отдел „ Държавен здравен надзор “ са постъпили 1 тъжба и 1 сигнал, като по тях е стартирана процедура по инспекция и отговор. Отработени са: 2 тъжби и 4 сигнала, 3 сигнала са изпратени до други институции за ограничения по подготвеност. Две тъжби и един сигнал са неоснователни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР