3000 лева получи НЧ Стубла 2012 - Стубел от Фонда

...
3000 лева получи НЧ Стубла 2012 - Стубел от Фонда
Коментари Харесай

Правят детски кът в монтанското село Стубел

3000 лв. получи НЧ " Стубла 2012 " - Стубел от Фонда за локални начинания на община Монтана. " Средствата  ще се употребяват за основаване на детски ъгъл ", сподели кметът на селото Емилия Йорданова.
" Парите към този момент са по сметката на читалището, планът ни е " Детски ъгъл за спорт и развлечения ", в едно общинско място покрай чешма, където има построена беседка. Празното място, обрасло с шубраци, взех решение да го облагородя. Това е регион, където няма детски ъгъл и площадка, а пък има дечица, които идват лятото на посетители, има и в селото деца, те са увлечени във футбола. Ще създадем дренажен канал, ще създадем мини футболно игрище, където да ритат. Едно баскетболно табло, пясъчник, пейки, ще насадим цветя, може би и пързалка за най-малките дечица. Това е направено по този начин, че да има присъединяване и общността, с изключение на парите, които получаваме. Този нов план ще бъде в услуга на децата. Ще организираме празници и шампионати на това място ", добави тя.
Теренът към този момент е измит, следва да се копае за дренажен канал, да се валира мястото, беседката е боядисана с грунд. С общи старания -  с отпуснатите пари за материали и труд от общността планът ще се завърши в края на месец юли. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР