3000 бойци на Ислямска държава (ИДИЛ) са се предали на

...
3000 бойци на Ислямска държава (ИДИЛ) са се предали на
Коментари Харесай

Хиляди ислямисти се предадоха на кюрдите, подкрепяни от САЩ

3000 бойци на " Ислямска страна " (ИДИЛ) са се предали на подкрепяните от Съединени американски щати сили за последните 24 часа покрай последния бастион на ислямистите в източната част на Сирия, разгласи представител на Сирийските демократични сили (СДС).
" Броят на бойците от ИДИЛ, които са се предали от понеделник вечерта набъбна на 3000 ", написа в Twitter представителят на Сирийските демократични сили Мустафа Бали, съобщи БГНЕС.
Три дами и четири деца от язидското малцинство също са били избавени, добави още той.
Празен палатков лагер в източната част на сирийското село Багуж е всичко, което е останало от „ халифата “ на тогавашната могъща формация, разгласен през 2014 година в огромни елементи на Сирия и прилежащ Ирак.
Подкрепяните от Съединени американски щати Съюз на демократичните сили се опитваха да победят бойците на " Ислямска страна " в продължение на седмици, само че всеобщото бягство на цивилни - мъже, дами и деца от крайречното село забавяше напредъка им. Съюз на демократичните сили възобнови офанзивата си в неделя (10 март), откакто предизвести, че времето на джихадистите е изтекло. След интензивни бомбардировки и наземен огън хиляди ислямисти се предадоха.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР