300 военнослужещи разиграват фиктивен сценарий, при който България е нападната

...
300 военнослужещи разиграват фиктивен сценарий, при който България е нападната
Коментари Харесай

На полигон Корен разиграват сценарий, при който България е нападната от държава-агресор

300 военнослужещи разиграват мним сюжет, при който България е нападната от държава-агресор, оповестиха от Министерството на защитата.

В учението вземат участие артилеристи от 4-и артилерийски полк и курсанти от факултет " Артилерия Противовъздушна отбрана и КИС " в Шумен и 70 броя бойна, специфична и спомагателна техника, измежду които 152-милиметрово оръдие, гаубица Д20.

След устройване на полеви лагер, където военнослужещите се настаняват, следва осъществяване на дилемите, сложени от управлението. Поставени са огневи задания в системата за тренировките по пукотевица и ръководство на огъня. Учението се организира на два стадия. 

Целта е артилерийските формирования да усъвършенстват бойното сглобяване и полевата натренираност за осъществяване на огневи задания в системата на огневата поддръжка.

По време на полевото образование артилерийски и реактивен дивизиони организират бойни стрелби. Военнослужещите извършват дилемите си при условия с нараснала компликация - намалена видимост, нощем, при мощен вятър и дъжд.

Снимка: МО на РБ

Началник на лагерния общ брой и началник на полевото образование е подполковник Коста Делев - пълководец на противотанковия дивизион, прецизират от МО.

Снимка: МО на РБ
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР