300-метровата кула SEG Plaza в град Шенжен близо до започна

...
300-метровата кула SEG Plaza в град Шенжен близо до започна
Коментари Харесай

Вятър бил причината за клатене на 300-метров небостъргач в Китай

300-метровата кула SEG Plaza в град Шенжен покрай стартира да се клати ненадейно на 18 май – предизвиквайки суматоха и евакуация на стотици жители и карайки пешеходците да бягат в търсене на сигурност.

По това време чиновници изключиха земетресението като причина за клатушкането на „ великана “ в квартала Фуцян на софтуерния център и го запечатаха, с цел да проверяват повода.

Екип от инженерни специалисти, стоящи зад държавното следствие, съобщи, че са стигнали до заключението, че това е породено от " индуцирана от вятър осцилация ", както и от застаряващата мачта на постройката.

" Основната структура на кулата SEG Plaza е безвредна при... естествени условия на приложимост и може да продължи да се употребява ", споделят те в изказване, оповестено от локалните управляващи в четвъртък.

" Ние имаме вяра, че премахването на мачтата може да реши казуса с усещащите се трептения в постройката. "
 Разклатил се небостъргач в китайски град хвърли хората в суматоха (ВИДЕО) Разклатил се небостъргач в китайски град хвърли хората в суматоха (ВИДЕО)
Небостъргач с над 70 етажа беше евакуиран, откакто е почнал да се разклаща по незнайни аргументи, пращайки стотици хора в паническо...

Ремонтът на разрушение и повреди ще бъде осъществен " в близко бъдеще ", се прибавя в отчета.

Големи трептения заради вятър или трусове " могат да причинят пукнатини и даже сриване " при високи здания, съгласно изследване, оповестено през април в инженерното списание Shock and Vibration.

Експертите означават, че SEG Plaza - издигнат през 2000 година - се е раздрусал 21 пъти сред 18 и 20 май. Цитиран е чиновник да споделя, че управляващите ще продължат да дават краткотрайни търговски пространства за търговци, до момента в който постройката не отвори още веднъж.

Срутванията на здания или повреди не са необикновени в Китай, постоянно свързани със слаби строителни стандарти или корупция, разяснява Агенция Франс Прес.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР