300 000 лица и семейства ще получат целева помощ за

...
300 000 лица и семейства ще получат целева помощ за
Коментари Харесай

300 хил. домакинства ще получат целева помощ за отопление за сезон 2022/2023 г.

300 000 лица и фамилии ще получат целева помощ за отопление за сезон 2022/2023 година Предвидените финансовите средства за изплащането й са 181,3 млн. лева Ще се увеличи и размерът на помощта, което ще компенсира нарастването на цената на електрическата енергия за битово ползване. Това заяви министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков по време на парламентарния надзор в Народното събрание. През миналия отоплителен сезон 2021/2022 година получаващите целева помощ за отопление са били 261 001, като изплатената сума за тях е 135,9 млн. лв..

Министър Гьоков акцентира, че пенсионерите няма да изгубят право на енергийно подкрепяне поради идното от 1 юли нарастване на пенсиите.

Комплексният проблем с „ енергийната беднотия “ не се дефинира единствено от обществени знаци и не може да се взема решение единствено с целевите помощи за отопление, означи министър Гьоков по отношение на идното решение на КЕВР за нарастване цените на газа и топлоенергията.

Той уточни, че дефинирането на понятието „ енергийна беднотия “ е предмет на работа на експертна група към Министерството на енергетиката, с дейното присъединяване на Министерството на труда и обществената политика и други заинтригувани ведомства като Министерството на стопанската система и промишлеността, Министерството на районното развиване и благоустройството и Министерството на околната среда и водите.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР