300 000 животни умряха, 8000 са хоспитализирани във ветеринарни клиники

...
300 000 животни умряха, 8000 са хоспитализирани във ветеринарни клиники
Коментари Харесай

Коронавирусът „покоси“ котките в Кипър

300 000 животни умряха, 8000 са приети в болница във ветеринарни клиники като държавното управление реши да им обезпечи антивирусни медикаменти, които се употребяват за лекуване на хора.

Епидемията измежду кипърските котки стартира, при започване на годината. На 4 август държавният представител Константинос Летимпиотис разгласи ограничения за използване на антивирусни медикаменти, базирайки се на бързо увеличение на случаите.

Лекарствата ще се оферират във ветеринарните кабинети по рецепта от ветеринарен доктор.

Стотици хиляди котки са заболели, а популацията на котки е два пъти по-голяма от броя на хората, живеещи в Кипър.

От началото на годината, съгласно специалисти, стотици хиляди животни са се разболели, повече от осем хиляди са били приети в болница във ветеринарни клиники с диагноза на ковид.

Решението на държавното управление да направи налични медикаменти, употребявани за лекуване на хора, инфектирани с ковид, е единствено една от ограниченията за ограничение на епидемията при котките. Второто решение се отнася до утвърждението на вноса на ветеринарно лекарство от Обединеното кралство.

Ветеринарната общественост е загрижена за цената на лекуването с утвърдени ветеринарни медикаменти от Обединеното кралство, която може да доближи до 7000 евро. Според ветеринарите високата цена на тези медикаменти е довела до обстоятелството, че от ден на ден жители купуват евтини медикаменти, които се продават на черния пазар от задгранични уеб страници.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР