30 пъти над нормата са измерените фините прахови частици в

...
30 пъти над нормата са измерените фините прахови частици в
Коментари Харесай

Кирил Петков: Хванахме се за главата в „Брикел”, на хората взе да им прилошава

30 пъти над нормата са измерените фините прахови частици в цех „ Брикел ”, 16 пъти е превишена на серния диоксид, това заяви министър председателят в оставка Кирил Петков. Той през вчерашния ден е посетил предприятието с жандармерия, откакто защитата не позволила вицепремиера и екоминистър Борислав Сандов ден по-рано. В „ Лице в лице ” по bTV той описа за случая и добави, че данните за замърсяване са регистрирани, откакто измервателната станция е преместена на вярното място.

„ Хванахме се за главата, повече дим излизаше от прозорците на предприятието, в сравнение с през комина ”, съобщи Петков и добави, че на хора от екипа му е почнало да им прилошава, до момента в който тече визитата.

„ Вицепремиер да отиде да ревизира оборудване, което е на неговото министерство и да го изгонят – ето това е „ алена линия ”, възкликна министър председателят в оставка. Той сподели също, че има 51 преписки за нарушавания в „ Брикел ”, които са паднали в съда, само че държавните институции не са обжалвали. Този отвод да се апелира ще бъде обект на провера, даде обещание Кирил Петков.

„ Питам кой е притежателят на завода, никой не споделя, по тази причина съм назначил инспекция. Публично се загатва името Ковачки ”, сподели още министър председателят.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР