30% от българите в Германия живеят на социални помощи, а

...
30% от българите в Германия живеят на социални помощи, а
Коментари Харесай

Всеки трети българин в Германия живее на социални помощи

30% от българите в Германия живеят на обществени помощи, а 47% имат постоянна работа.

Тази статистика акцентира немското издание „ Франкфурт Алгемайне Цайтунг” в собствен материал по отношение на работоспособността на европейките мигранти в страната.

Защо Мюнхен взе това решение за българите

Повечето от българите, учили в чужбина, се връщат у нас

През 2016 там са пристигнали 1,3 млн. чужденци, от които 650 000 са жители на други страни в Европейски Съюз. Над 1/3 от тях идват от Румъния и България.

Данни на немската Агенция по труда пораждат подозрения, че доста от тези хора идват в най-голямата стопанска система в Европейски Съюз не с цел да работят, а с цел да се възползват от облагите на развитата обществена страна.

Статистиката от средата на 2017 демонстрира, че 30% от българите в страната не работят. Същото важи за едвам 12% от румънците.

Изданието прави съпоставяне, че при германците на обществени помощи са 7,2%, до момента в който 60% са трайно заети. Разбира се, тук би трябвало да се регистрира факторът, че локалните са изправени пред надалеч по-малко провокации да придобият трайна претовареност.

Въпросът, който „ ФАЦ” задава е дали Германия прави ясна разлика сред същински претенденти за работа и хора, които целят да живеят на обществени помощи.

Миналата година държавното управление в Берлин вкара нови правила, съгласно които в случай че европейски мигранти не съумеят 6 месеца да намерят претовареност към този момент не могат да получават облаги.

"Greeks, Bulgarians, and Spaniards do not move to Britain or Germany for the climate; they move because they must "https://t.co/BxBgrq63kT
— Eoghan (@MacConaillOig) March 2, 2017
Властите се пробват да трансформират и разпоредбите за детски надбавки, при положение, че работещият в Германия родител ги изпраща на детето си в чужбина.

Идеята е сумата да бъде съобразена със стандарта на страната, където детето живее.

Тъй като в страни като България този стандарт е много по-нисък, това би икономисало на немския бюджет близо 160 милиона евро. В момента страната заплаща за 185 000 деца, които не живеят в нея.

Относно възможни нови правила за детските надбавки Германия тази пролет е изпратила питане в Европейска комисия, прецизира „ ФАЦ”.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР