30 лв. трябва да е цената за разтоварване на камион,

...
30 лв. трябва да е цената за разтоварване на камион,
Коментари Харесай

Георги Василев: Внасяните стоки поскъпват с минимум 20 ст. само, за да минат през целия митнически процес

" 30 лева би трябвало да е цената за разтоварване на камион ", безапелационен беше той.

Според него има такси, които са " измислени " от " Евролаб " и акцентира, че дневно се ревизират сред 100 и 250 ТИР-а.

" Мисля, че тази компания в никакъв случай не е проверявана от Национална агенция за приходите. Те не знаят какво значи Данък добавена стойност. Тази компания, която събира милиарди не знае какво е Данък добавена стойност ", посочи той.

" Не може да пишеш един път 66 лева без Данък добавена стойност и след това 55 лева с Данък добавена стойност. Това значи, че тези хора не знаят какво е Данък добавена стойност, а хората, които би трябвало да ги ревизират не го вършат. Ако схванат, че аз веднъж продавам без Данък добавена стойност, а след това с Данък добавена стойност може да вляза в пандиза ", добави предприемачът.

По думите му това, което се прави са " реплика на инспекции ". " Член на асоциацията заплати 1400 лева, а получи турска пломба ", сподели той уточнявайки, че всеки един камион, откакто мине инспекция, би трябвало да получи пломба от българската институция, която го е проверила. " 95% от стоките, които минават границите, имитират инспекции. За 10 минути се пишат документите и се заблуждава цяла България и Европейски Съюз ", безапелационен беше той.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР