30 лева платиха туристи за бира и три лимонади от

...
30 лева платиха туристи за бира и три лимонади от
Коментари Харесай

Бесен скок на цените по морето: 30 лева за бира с три лимонади

30 лв. заплатиха туристи за бира и три лимонади от бъз на крайбрежната алея в Балчик. Цените по кръчмите и хотелите по цялото Черноморие това лято са съществено надути, макар рецесията с ковид, написа "Телеграф ".

Очакванията, че слабият сезон ще направи ваканцията на морето по-достъпна, се оказаха мираж. Почивката този сезон излиза много по-солено от предходни години. Цените в хотели, квартири, заведения за хранене и сергии са най-малко с 20-30 % повишени. Дори геврекът и варената царевица на плажа се продават по-скъпо от преди.

В взаимозависимост от ресторанта, порция пържен сафрид е 8-10 лв., накъде даже 12. Пържената цаца е от 4 до 6.50 лева, а рибената супа - 4-5 лв.. Кебапче и кюфте се оферират за по 2 лв.. Само деликатесните риби държат цена от началото на сезона. Порция печен на скара лефер е 30 лв., а пърженият калкан е от 25 до 30 лв..

Заведенията, ситуирани на първа линия по плажа, извадиха менюта с цени писани все едно на картелно съвещание. Безалкохолното е заковано на 3.50 лв., водата - 2.50 лева, сандвичът - 12 лв., бирата - 5 лева До предишното лято сходни числа имаше единствено в най-хитовите плажни питейни заведения, а този сезон се оказаха всеобщ "стандарт ".

Дори и най-непретенциозните капанчета, които всекидневно оферират хот-дог, сандвич и пица, подвигнаха цените съвсем двойно и започнаха да оферират "хапката на крайник " за най-малко 10 лв., стига да попадат в горещата зона към морето.

В унисон с новата мода, разносвачите по плажа също подвигнаха цените. Пластмасова чашка, цялостна с плодове - дина, пъпеш, праскови, се продаваше на плажа в Слънчев бряг за 5 лв.. На плаж "Перла " в Приморско кочен варена царевица скочи от 2 на 3 лв..
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР