30 хиляди души са се кандидатирали само за два дни

...
30 хиляди души са се кандидатирали само за два дни
Коментари Харесай

Десетки хиляди турци искат да полетят към Космоса

30 хиляди души са се кандидатирали единствено за два дни да станат първият човек, който Турция ще изпрати в Космоса, заяви турският министър на индустрията и технологиите Мустафа Варанк, представен от " Хюриет дейли нюз ".

Президентът Реджеп Тайип Ердоган разгласи, че уеб сайтът " uzaya.gov.tr " е бил отворен за заявяване на кандидатури на 23 май. Сайтът, на който са изредени и критериите за претендентите, е привлякъл голямо внимание за малко време.

" Около 2,7 милиона души са посетили уеб страницата (през първия ден), към 27 хиляди са се кандидатирали ", сподели Варанк и добави, че 150 от тях извършват критериите. Ден по-късно броят на претендентите се е нараснал до 31 хиляди, а посетителите на към 4 милиона, излиза наяве от друго изявление на министъра. От тях на критериите дават отговор 225 души, разясни той.

Изискванията към претендентите са да бъдат турски жители, да са родени след 23 май 1977 година, да не са лишени от цивилен права, да са приключили факултет по инженерни науки, естествени науки или научна медицина и да владеят британски език. Те ще бъдат подложени на медицински проучвания и би трябвало да дават отговор на избраните критерии за растеж и тегло. Крайният период за подаване на кандидатурите е 23 юни. Сред претендентите ще бъдат определени двама души, а единият от тях ще бъде изпратен в Международната галактическа станция, където ще остане 10 дни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР