30-годишният ветеран от конфликта в Източна Украйна през 2014 г.

...
30-годишният ветеран от конфликта в Източна Украйна през 2014 г.
Коментари Харесай

Войник-доброволец: 6-годишният ми син спеше, когато тръгнах, но трябва да се борим

30-годишният деец от спора в Източна Украйна през 2014 година Юрий Иванив се завръща още веднъж на доброволческа работа, с цел да се бори с нахлуващите съветски войски.

Иванив сподели пред CNN, че брачната половинка и детето му имат подготвен багаж в дома си за незабавни случаи, в случай че се наложи да избягат в Полша. 6-годишният му наследник е спял, когато го е целуна за довиждане тази заран.

" Всички отиваме. Трябва да се борим. Това е нашата страна. Така че не се опасявам. Трябва да направя това ", сподели Иванив.

Но това е спор, който той в никакъв случай не е очаквал. Попитан дали е предполагал, че ще се бие още веднъж след службата си през 2014 година, той сподели: " Не. в никакъв случай ".

Украинският президент Владимир Зеленски прикани хората да се причислят към силите, борещи се с съветската инвазия. „ Нашите момчета и девойки, бранителите на Украйна, се опълчиха на това настъпление още първия ден. Украинците демонстрират същинския си подвиг. Както нашите предшественици, те се втурват в борба. Русия продължава да чака, че нашите сили ще се уморят, само че няма да се уморим “, сподели Зеленски във видеообръщение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР