30-годишният пловдивчанин Георги Петров, който е обвинен от прокуратурата, че

...
30-годишният пловдивчанин Георги Петров, който е обвинен от прокуратурата, че
Коментари Харесай

Оставиха за постоянно в ареста измамника, завлякъл Grabo с 400 000 лева

30-годишният пловдивчанин Георги Петров, който е упрекнат от прокуратурата, че е завлякъл Grabo с 400 000 лв., остава за непрекъснато в ареста за непрекъснато, взеха решение магистратите от Окръжния съд в Пловдив, където в четвъртък бе гледана жалбата на обвинения против решението на Районния съд, наложил му най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража ”. Окръжен  съд – Пловдив удостовери като вярно и законосъобразно определението на  Районен съд – Пловдив и откри, че е налице обосновано съмнение обвиненият Георги Петров да е направил закононарушение, което се санкционира с отнемане от независимост. Освен това одобри, че има заплаха да извърши ново закононарушение и да се укрие.

 Оставиха за непрекъснато в ареста измамника, завлякъл Grabo с 400 000 лв.

Срещу Георги Петров е повдигнато обвинение за това, че в интервала от 18 август 2016 година до 21 септември в Пловдив при изискванията на продължавано закононарушение в качеството си на длъжностно лице – специалист маркетинг към „ Грабо медия ”АД  е предизвикал на сдружението имотна щета в изключително огромни размери – близо 400 000 лв., като измамата съставлява изключително тежък случай – закононарушение по член 211, пр.1,вр. член 210, ал.1, т.3, вр. член 209, алинея 1, вр. член 26, ал.1 от Наказателния кодекс. За това закононарушение законът планува наказване от 3 до 10 години затвор, както и конфискация на до 1/2 от имуществото на отговорния. Определението на Окръжен съд – Пловдив е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг, оповестиха от Съдебната палата под тепетата.

Обжалването на мярката на Георги Петров стартира с искане на юриста му Ивайло Вражилов за гледането й пред закрити порти, защото имало счетоводни секрети на компанията „ Грабо ”. Това искане не бе почетено от съдиите, които дадоха ход на делото. В пледоарията си пред съда отбраната разгласи, че от 2014 година Георги Петров не е имал достъп до банковата сметка, защото  заемал служба за обработва данни. Нямал е право да се разпорежда с банкови сметки и да оперира с парични средства. От прокуратурата обаче опонираха, че обвиненият е измислил скица, през която да източи забележителна част от приходите на компанията.

Като търговски представител той сключвал контракти с клиентите, които употребявали платформата „ Грабо ”, с цел да популяризират услуги от разнообразни сектори – хотели, фризьорски салони, разтривки и прочие След приключването на съответната промоция, „ Грабо ” превежда получените суми, оставяйки си съответния контрактуван %. Точно в този стадий се намесвал Георги Петров. Схемата му била елементарна – когато срокът на оповестеното понижение изтече и пристигна време уеб сайтът да преведе парите на съответните търговци, Георги Петров отивал в счетоводството и казвал: „ Клиентът се обади и сподели, че си е сменил банковата сметка ” и давал на служителките „ новата ” сметка, която в действителност била на негов другар. По този метод служителят на уеб страницата за групово пазаруване grabo.bg успял да прибере  близо 400 000 лева от компаниите, чиито артикули и услуги порталът продава на промоция.

След това приятелят на Георги Петров превеждал сумите на негова сметка. Приятелят му е направил цялостни самопризнания и на този стадий е очевидец на обвиняването. Самият Георги Петров от време на време превеждал дребни  суми на ужилените клиенти и това ги карало да мислят, че забавянето идва от компанията.  Ощетеният търговец в тази ситуация се води „ Грабо медия ”АД, тъй като компанията дължи отклонените от дисциплинарно уволнения към този момент Георги Петров  пари на своите клиенти. Именно от уеб страницата е подаден сигнал към Икономическа полиция, сложил началото на следствието против служителя лъжец.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР