30-годишният неправоспособен мъж, шофирал автомобил след употреба на алкохол и

...
30-годишният неправоспособен мъж, шофирал автомобил след употреба на алкохол и
Коментари Харесай

Апелативният съд остави в ареста мъжа, който причини край с. Ралево ПТП с трима загинали

30-годишният недееспособен мъж, карал автомобил след приложимост на алкохол и предизвикал тежко пътнотранспротно произшествие, вследствие на което е предизвикал гибелта на три лица, остава с мярка за неотклонение „ Задържане под стража “. Това дефинира Великотърновският апелативен съд, откакто остави без почитание настояването на обвинения за изменението ѝ в по-лека. Становището на Великотърновската апелативна прокуратура бе, чеГ.Т. би трябвало да остане с най-тежката мярка за неотклонение.

Г.Т. е притеглен в качеството на обвинен по досъдебно произвеждане на Окръжна прокуратура – Плевен за това, че на 20.07.2023 година, без да е дееспособен и откакто използвал алкохол, управлявайки лек автомобил " Мерцедес " Ц200, на път II-35, Плевен-Ловеч, км. 21+470, в посока град Ловеч - град Плевен, наоколо до разклона за село Ралево, обл. Плевенска, към 22.00 часа, нарушил разпоредбите за придвижване - навлязъл в лентата за насрещно придвижване. С предна лява ъглова част блъснал движещия се по същото време на същото място в противоположна на него посока мотоциклет „ Дукати 900 Секретен сътрудник “, ръководен от Ц.Л. на 44 години, на задната седалка, на който се возила С.И. на 34 години. Вследствие на удара, лекият автомобил „ Мерцедес “ напуснал пътното платно и се блъснал в крайпътно дърво. В него на предна лява седалка се возил Н.Т. на 28 години. Водачът на мотоциклета и неговата спътничка са починали на място. Пътникът в лекия автомобил получил тежки пострадвания, откаран е в УМБАЛ –Плевен, където по-късно е умрял. От осъщественото химическо проучване на взетата кръвна проба от водача на лекия автомобил " Мерцедес " Ц200 е открито, че той е управлявал автомобила с съществуване на алкохол в кръвта 1.16 на хиляда. Престъплението е квалифицирано по член 343, ал.3, прочие 1, пр.5, пр.7, б. „ б “, вр. ал.1, б. “в “, вр. член 342, ал.1 от Наказателен кодекс.

Апелативен съд – Велико Търново намира, че са налице предпоставките за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на обвинения и по тази причина удостовери избраната от Окръжен съд – Плевен мярка, като вярна и законосъобразна.

Определението на АС- Велико Търново не предстои на обжалване.

Действията по следствието не престават под управлението на Окръжна прокуратура-Плевен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР