30 души пострадаха на протеста пред регионалното министерство, след като

...
30 души пострадаха на протеста пред регионалното министерство, след като
Коментари Харесай

Меле пред регионалното министерство, 30 души пострадаха от лютивия спрей на полицията

30 души пострадаха на митинга пред районното министерство, откакто полицията употребява пикантен спрей против тях. Протестиращите, проведени от Инициативния комитет „ Спаси Перник “, се събраха пред Министерство на регионалното развитие с искане за оставката държавното управление поради водната рецесия в Перник. Те се пробваха да пробият полицейския кордон и да щурмуват постройката, само че полицията ги спря.

„ На мястото са пристигнали шест коли за спешна помощ на „ Спешна помощ “. На 30 души е оказана здравна помощ на място, шестима души са откарани в незабавния очен кабинет на УМБАЛ „ Царица Йоанна - ИСУЛ ”. Четирима от тях са прегледани и освободени за домашно лекуване. В най-тежко положение е пациент с отток на окото, който е получил изгаряне сред 1-ва и 2-ра степен. Засегната е роговицата на окото му “, изясни пред Българска национална телевизия представителят на „ Спешна помощ “ Катя Сунгарска.

От Министерство на вътрешните работи обявиха, че протестиращи са счупили входната врата на министерството, а двама чиновници на реда са потърпевши от хвърлен предмет и удар с дръжката на знаме. Оказана им е здравна помощ в „ Пирогов “. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР