30 души починаха след отравяне с метилов спирт в Свредловска

...
30 души починаха след отравяне с метилов спирт в Свредловска
Коментари Харесай

Метилов спирт уби 30 души в Русия

30 души починаха след отравяне с метилов алкохол в Свредловска област, заяви във вторник ТАСС. По случая е формирано наказателно дело, като всички силови структури в региона са мобилизирани за разкриване на канала за контрабанда на подправен алкохол.
Това е вторият сходен случай в Русия в границите на един месец. В средата на октомври подправен алкохол стана причина за гибелта на 34-ма души в Оребмургска област. Общо потърпевшите от ментето са 67. 24 от тях са приети в болница, 11 са в приемливо положение, шест от тях се приготвят за изписване, двама са в приблизително тежко положение, а седем - в тежко положение, четирима са на механична вентилация. Девет души получават амбулаторно лекуване. Според вицегубернатора и министър на опазването на здравето на района Татяна Савинова, множеството от признатите пациенти, в това число и най-тежките, са пристигнали от град Орск. Тя означи, че половината от жетвите на подправения алкохол са умряли още преди да получат здравна помощ. Причина за гибелта им е станала отравяне с метанол.
Сред потърпевшите от ментето множеството са мъже, а 65% от всички жертви са в трудоспособна възраст. По случая с всеобщото отравяне е формирано наказателно дело, като към този момент са задържани 9-ма обвинени в доставката на отровния алкохол.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР